Warmtepomp Woudrichem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Woudrichem? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal facetten. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Woudrichem.
warmtepomp-installateur-4285

 • Duurzame investering
 • Kan ook dienen als koeling
 • Combineren met zonnepanelen
 • Hogere woningwaarde
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4285
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroomgebruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Woudrichem

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We onderscheiden tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woudrichem kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Woudrichem? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk jij direct de beste installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4285).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand ontdek jij praktische raadgeving omtrent de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Woudrichem kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.600 en €20.200. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.150 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Woudrichem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woudrichem

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij de hoge subsidie behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €2800. De uiteindelijke investering kan men berekenen met velerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €24900Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€16500 – €24700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4200 – €6775Lage aanschafprijs
Lucht-water€4050 – €6950Weinig onderhoud, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2725 – €6800Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Woudrichem gebruikt ong. 1550 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €210 tot €385. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €130 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€655
Buitenlucht2800kWh€445€210
Bodemwarmte1800kWh€314€341
Hybride1500 kWh + 400 M3€478€177

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Woudrichem?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Woudrichem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening bij de gemeenten Woudrichem. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.woudrichem.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaal is er de ISDE-subsidie Woudrichem. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door model en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €500 tot wel €2900. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Woudrichem (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op grofweg €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€150, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
InterClima-MTAHTAT 030 N55 KW€6500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW100VNX-A incl. HMA100V18 KW€2100,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E-AC 201.D1611 KW€2400,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Woudrichem aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met verwarmen en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente