Warmtepomp Bruinisse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Bruinisse? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een zuinige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing loopt op tot €265,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Op onze website ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Bruinisse.
warmtepomp-installateur-4311

 • Duurzame investering
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4311
Netnummer0111 (+31111)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bruinisse

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan meerdere onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bruinisse kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Bruinisse? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van onze website bekijk jij zonder moeite warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4311).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de manier van isoleren. In het volgende stukje check je praktische details omtrent alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Bruinisse kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €200,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €17.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.500 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Bruinisse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bruinisse

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €6100. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3200. De factuur wordt bepaald door verscheidene onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €23300Hoog rendement, prijzig
Water-water€16700 – €21200Koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6325Lage aanschafprijs
Lucht-water€4900 – €6200Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€3000 – €5400Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Bruinisse verbruikt grofweg 1220 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €280 tot €370. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €150 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€748
Buitenlucht2800kWh€516€232
Bodemwarmte1675kWh€367€381
Hybride1550 kWh + 500 M3€554€194

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Bruinisse?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er de erkende groene lening van je gemeente Schouwen-Duiveland. Het is een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.schouwen-duiveland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bruinisse. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot gemiddeld €3050. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bruinisse (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op om en nabij €1650.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€225, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier30RQSY060A39 KW€4900,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW140 YHA + ERSC-VM2C15 KW€2800,-
ATAGENERGION M HYBRID all 45 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bruinisse aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!