Warmtepomp Serooskerke

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Serooskerke? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je bespaart al snel €335,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Serooskerke.
warmtepomp-installateur-4353

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Het verwarmen van morgen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4353
Netnummer0118 (+31118)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Serooskerke

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je vindt honderden onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Serooskerke biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Serooskerke? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van deze pagina check jij waardevolle leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4353).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate van isolatie. Bijgaand tref je omvangrijke informatie inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Serooskerke kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €16.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Serooskerke (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-serooskerke

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, het leidt tot een significant lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7800. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3300. De eindfactuur kan men berekenen met meerdere zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €24200Veel besparen, prijzig
Water-water€17800 – €23500Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3550 – €6750Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5150 – €6925Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2175 – €6800Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Serooskerke verbruikt pakweg 1220 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €210 tot €345. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €175 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€662
Buitenlucht2675kWh€437€225
Bodemwarmte1775kWh€305€357
Hybride1350 kWh + 475 M3€470€192

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Serooskerke?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de duurzame groene lening in de gemeente Schouwen-Duiveland. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.schouwen-duiveland.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Serooskerke. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot maar liefst €3350. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Serooskerke (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze grofweg €1575.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Carrier30RQV-017CM8 KW€1950,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW200 YKA + EHSE-MEC15 KW€2800,-
AtlanticAurea M 87 KW€2000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Serooskerke aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik komt voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!