Warmtepomp Brouwershaven

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Brouwershaven? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een zuinige en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene elementen. Op deze pagina check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Brouwershaven.
warmtepomp-installateur-4318

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcodegebied4318
Netnummer0111 (+31111)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Brouwershaven

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met meerdere oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Brouwershaven biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Brouwershaven? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van deze website ontdek jij in korte tijd leveranciers en installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4318).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder bekijk je bruikbare gegevens over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Brouwershaven kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.700 en €19.300. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.225 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Brouwershaven (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-brouwershaven

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Echter, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6400. De hybride warmtepomp is er vanaf €2700. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €26200Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€17000 – €20300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4050 – €7400Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4200 – €6450Totaaloplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2150 – €5750Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Brouwershaven verbruikt ong. 1220 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €220 tot €395. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €130 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€652
Buitenlucht2575kWh€443€209
Bodemwarmte1675kWh€313€339
Hybride1300 kWh + 500 M3€476€176

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Brouwershaven?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een aantalvereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Schouwen-Duiveland. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.schouwen-duiveland.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Brouwershaven. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot plusminus €3300. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Brouwershaven (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je om en nabij €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€250, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Carrier61AF-019X913 KW€2450,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + EHSC-VM2C11 KW€2400,-
ATAGENERGION M HYBRID zone 45 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Onderstaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Brouwershaven aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!