Warmtepomp Renesse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Renesse? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Op onze website check jij meer info over een warmtepomp kopen in Renesse.
warmtepomp-installateur-4325

 • Goed voor het milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Hogere woningwaarde
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Renesse

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden honderden versies. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Renesse biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Renesse? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van deze website vind jij snel en eenvoudig verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4325).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Verderop tref je accurate aanbevelingen m.b.t. de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Renesse kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €20.100. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.025 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Renesse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-renesse

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. interessante subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2100. De totaalprijs kan men berekenen met allerlei variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24800Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€17600 – €23400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4800 – €6775Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4600 – €6425Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2475 – €6600Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Renesse gebruikt ongeveer 1220 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €235 tot €350. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €180 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€656
Buitenlucht2675kWh€433€223
Bodemwarmte1925kWh€302€354
Hybride1425 kWh + 425 M3€466€190

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Renesse?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de regio Schouwen-Duiveland. Kort gezegd een kortlopende lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.schouwen-duiveland.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Renesse. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €625 tot doorgaans €2900. Informeren hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Renesse (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf circa €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Carrier61AF-03017 KW€2700,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW112 YHA + EHSC-VM2C12 KW€2500,-
ATAGENERGION M HYBRID zone 1111 KW€2400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezond binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Renesse aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!