Warmtepomp Ellemeet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Ellemeet? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende factoren. Op deze pagina vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Ellemeet.
warmtepomp-installateur-4325

 • Volledig van het gas af
 • Constante temperatuur
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcodegebied4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasgebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ellemeet

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit velerlei onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ellemeet heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Ellemeet? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van deze pagina tref jij veelzijdige de beste installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4325).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Hieronder bekijk jij veelzijdige gegevens inzake alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Ellemeet heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €245,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.700 en €11.300. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.000 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Ellemeet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ellemeet

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in flink lagere energiekosten. D.m.v. de huidige subsidies profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2200. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door verschillende zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26400Geen buitenunit, prijzig
Water-water€15300 – €23100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4050 – €6875Werkt ook als een airco
Lucht-water€5500 – €6900Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2875 – €5450Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ellemeet consumeert circa 1220 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €225 tot €390. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €135 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€655
Buitenlucht2300kWh€426€229
Bodemwarmte1875kWh€295€360
Hybride1525 kWh + 550 M3€459€197

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals de buitenlucht of uit de bodem. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ellemeet?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Schouwen-Duiveland. Dit is een speciaal soort lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.schouwen-duiveland.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Ellemeet. Hoeveel je krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot gemiddeld €3450. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ellemeet (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op pakweg €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€150, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Carrier61AF-02213 KW€2450,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + EHSC-VM2C9 KW€2200,-
ATAGENERGION M HYBRID zone 99 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Ellemeet aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!