Warmtepomp Zederik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Zederik? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €250,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zederik.
warmtepomp-installateur-4245

 • Verantwoorde investering
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Hogere woningwaarde
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode-regio4245
Netnummer0183 (+31183)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zederik

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn tientallen producten. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zederik biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zederik? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met de warmtepomp-vergelijker vind je vandaag nog de beste installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (4245).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie gebruikt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Hieronder doorzoek jij actuele adviezen aangaande populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Zederik kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €235,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €12.400. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Zederik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zederik

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. actuele subsidies realiseer je een goede terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door specifieke zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26800Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16600 – €24900Kan ook koelen
Lucht-lucht€4500 – €6050Relatief voordelig
Lucht-water€5400 – €6975Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2525 – €5900Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zederik gebruikt pakweg 1490 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €225 tot €340. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €190 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€721
Buitenlucht2600kWh€483€238
Bodemwarmte1850kWh€339€382
Hybride1550 kWh + 600 M3€519€202

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zederik?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zederik?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening bij de gemeenten Zederik. Het is een speciale lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.zederik.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zederik. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot maar liefst €1750. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zederik (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1850.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
LGTherma V HU091 U43 + CENTOWER 70/3016 KW€1900,-
Stiebel-EltronWPL 07 ACS Classic Compact Set (235985)3 KW€1600,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5008.5 (W/W)10 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zederik aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo verhinder je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente