Warmtepomp Burgh-Haamstede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Burgh-Haamstede? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een economische en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Burgh-Haamstede.
warmtepomp-installateur-4328

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4328
Netnummer0111 (+31111)
Gasgebruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Burgh-Haamstede

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden tientallen oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Burgh-Haamstede biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Burgh-Haamstede? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze pagina bekijk jij in enkele stappen installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4328).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij haalt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Onderstaand check jij veelzijdige details over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Burgh-Haamstede heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €11.800. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.200 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Burgh-Haamstede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-burgh-haamstede

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie heb jij een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €1900. Het prijskaartje wordt vastgesteld door meerdere randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23700Geen geluid, dure installatie
Water-water€14300 – €21500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6300Relatief voordelig
Lucht-water€4450 – €6525Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2150 – €6350Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Burgh-Haamstede verbruikt plusminus 1220 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €250 tot €300. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €190 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€658
Buitenlucht2525kWh€447€211
Bodemwarmte1650kWh€316€342
Hybride1550 kWh + 525 M3€480€178

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Burgh-Haamstede?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Schouwen-Duiveland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Schouwen-Duiveland. Het gaat om een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.schouwen-duiveland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Burgh-Haamstede. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €850 tot plusminus €2600. Interesse naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Burgh-Haamstede (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je zo’n €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Carrier61AF-04529 KW€4050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-HW112 YHA + EHPX-VM2C11 KW€2400,-
AtlanticExplorer 2700 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje is er een actueel stappenplan van de warmteservice Burgh-Haamstede aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van ons energieverbruik heeft te maken met onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!