Warmtepomp Regio Utrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Utrecht? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verscheidene elementen. Op onze website lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Utrecht.
warmtepomp-installateur-utrecht

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Los van de energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Veel geld besparen

Zoek een warmtepomp installateur in Utrecht

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit tientallen onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Utrecht kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Utrecht? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze tool doorzoek je vandaag nog installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (utrecht).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Utrecht. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €650 tot ongeveer €3000. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Utrecht (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2425.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€125, bij het A++ label).

Vergelijk direct installateurs in: Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!