Warmtepomp Oudewater

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Oudewater? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en duurzame manier om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. In het volgende kopje vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Oudewater.
warmtepomp-installateur-3421

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan het huis ook koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode-regio3421
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroom-gebruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oudewater

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat meerdere installaties. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudewater heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt het huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Oudewater? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van deze website vergelijk je moeiteloos erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3421).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand vind je toepasbare adviezen met betrekking tot de type warmtepompenen wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Oudewater kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €340,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.600 en €15.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.750 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Oudewater (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudewater

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7200. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door meerdere facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26300Geen geluid, dure installatie
Water-water€16400 – €23800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3750 – €6775Eenvoudige installatie
Lucht-water€5450 – €6300Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2100 – €6500Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oudewater verbruikt ong. 1430 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €250 tot €335. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €185 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€741
Buitenlucht2425kWh€519€222
Bodemwarmte1950kWh€371€371
Hybride1575 kWh + 450 M3€556€185

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oudewater?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oudewater?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening van je gemeente Oudewater. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.oudewater.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Oudewater. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot maar liefst €3450. Nieuwsgierig naar de subsidie in april 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oudewater (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergoeden ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€125, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
KodiVT31320 KW€1250,-
SolvisVaero AS 11kW10 KW€2150,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.B1720 KW€3800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Oudewater aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar wel stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hekendorp, Oudewater, Papekop, Snelrewaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente