Warmtepomp Woerden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Woerden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €245,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van meerdere aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Woerden.
warmtepomp-installateur-3441

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Het verwarmen van morgen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode-regio3441
Netnummer0348 (+31348)
Gas-verbruik M31300 M3
Stroom-gebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Woerden

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Er bestaan tal van onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woerden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en biedt advies op maat. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Woerden? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze website vergelijk je waardevolle warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3441).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type en leeftijd woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hierna vind je accurate informatie m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Woerden kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.300 en €22.700. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.475 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Woerden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woerden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. Geholpen door een royale subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6300. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door meerdere zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27500Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€16700 – €20400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5500 – €6150Relatief voordelig
Lucht-water€4100 – €6125Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2050 – €5650Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Woerden verbruikt grofweg 1300 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schatten we op €255 tot €320. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €130 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1200m3€650
Buitenlucht2750kWh€442€208
Bodemwarmte1675kWh€312€338
Hybride1450 kWh + 425 M3€475€176

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Woerden?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Woerden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Woerden. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.woerden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, normaliter is er de ISDE-subsidie Woerden. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot doorgaans €3150. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Woerden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ong. €1800.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij om en nabij €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
KRONOTERMWP2 LF-302E0 KW€1400,-
SPRSUNCGK/C-18 (L) EVI10 KW€2150,-
ViessmannVitocal 350-G BW 351.B2023 KW€4100,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder is er een handig stappenplan van de warmteservice Woerden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente