Warmtepomp Montfoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Montfoort? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een voordelige en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en de besparing loopt op tot €225,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Op ons warmtepomp-portaal check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Montfoort.
warmtepomp-installateur-3417

 • Minder vervuiling
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
Netnummer0348 (+31348)
Gas-verbruik M31390 M3
Stroomgebruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Montfoort

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit meerdere oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Montfoort biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Montfoort? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met deze pagina check je waardevolle warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3417).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Op deze pagina doorzoek je handige details die gaan over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Montfoort heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €12.000. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.775 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Montfoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-montfoort

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door middel van lucratieve subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2900. De factuur komt tot stand door velerlei aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €27800Passief koelen, prijzig
Water-water€16900 – €22300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3950 – €6625Lage aanschafprijs
Lucht-water€3500 – €6525Koelende functie, veel stroom benodigd
Hybride€2875 – €6550Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Montfoort verbruikt pakweg 1390 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Essent of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €215 tot €300. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €145 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1050m3€739
Buitenlucht2525kWh€503€236
Bodemwarmte1900kWh€355€384
Hybride1575 kWh + 400 M3€539€200

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Montfoort?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Montfoort?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Montfoort. Kort gezegd een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.montfoort.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Montfoort. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €550 en lopen op tot wel €3300. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Montfoort (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op om en nabij €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
KodiVT31300 KW€1250,-
SolmaxTWP 2,5kW3 KW€1600,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.B089 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Montfoort aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Wijk 00, Linschoten, Willeskop.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente