Warmtepomp Stichtse Vecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Stichtse Vecht? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere variabelen. Verderop lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Stichtse Vecht.
warmtepomp-installateur-3633

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig onderhoud
 • Hoog rendement

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gas-gebruik M31400 M3
Stroom-gebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Stichtse Vecht

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit tal van onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stichtse Vecht heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Stichtse Vecht? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze website vind je bruikbare erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3633).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Hieronder lees jij waardevolle informatie omtrent alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Stichtse Vecht heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.400 en €20.500. We spreken over vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.700 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Stichtse Vecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stichtse-vecht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Gelukkig, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3500. De totaalprijs komt tot stand door meerdere factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €24500Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€17300 – €21100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4100 – €6775Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4000 – €6000goede performance, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2450 – €6500Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Stichtse Vecht consumeert om en nabij 1400 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing ligt tussen de €250 tot €385. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €180 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€745
Buitenlucht2450kWh€507€238
Bodemwarmte2075kWh€358€387
Hybride1325 kWh + 600 M3€544€201

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Stichtse Vecht?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Stichtse Vecht?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er een speciale groene lening bij de gemeenten Stichtse Vecht. Dit is een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.stichtsevecht.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Stichtse Vecht. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot wel €1500. Informeren naar de actuele subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Stichtse Vecht (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze ongeveer €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€100, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
KodiVT180C0 KW€1250,-
SolvisVaero AL 15kW13 KW€2450,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.B1012 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl is er een actueel stappenplan van de warmteservice Stichtse Vecht aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht, Nieuwer Ter Aa, Kockengen, Vreeland, Tienhoven, Nigtevecht, Nieuwersluis, Loenersloot, Oud Zuilen, Maarssenbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente