Warmtepomp Vianen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Vianen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van allerlei variabelen. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Vianen.
warmtepomp-installateur-4131

 • Draag bij aan een milieu
 • Ook koelen is mogelijk
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4131
Netnummer0347 (+31347)
Gas-verbruik M31330 M3
Stroom-gebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vianen

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit tientallen onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vianen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Vianen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze website vind je direct (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4131).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl lees je samengestelde details omtrent de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Vianen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.500 en €24.700. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.775 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Vianen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vianen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een significant lagere energierekening. Dankzij aantrekkelijk subsidies behaal je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door verschillende variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €25300Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5200 – €7075Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4200 – €6875Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2075 – €5650Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Vianen verbruikt pakweg 1330 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing komt uit tussen de €225 tot €375. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €175 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€749
Buitenlucht2525kWh€494€255
Bodemwarmte1750kWh€345€404
Hybride1600 kWh + 600 M3€532€217

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Vianen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Vianen?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening van je gemeente Vianen. Dit is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.vianen.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vianen. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €725 en kunnen oplopen tot €3100. Informeren naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Vianen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op om en nabij €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf circa €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
KRONOTERMWPL-18-K1-HT15 KW€2800,-
SonnenkraftHP9SM7 KW€2000,-
ViessmannVitocal 343-G BWT 341.B089 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vianen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Vianen, Hagestein, Everdingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente