Warmtepomp Bunnik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Bunnik? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal facetten. Op onze website tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bunnik.
warmtepomp-installateur-3704

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Veilige oplossing
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode-regio3704
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bunnik

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt tal van producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bunnik heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Bunnik? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij bruikbare installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3704).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de paragraaf hierna lees je bruikbare gegevens met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bunnik kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart al snel €230,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €7.000 en €22.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.275 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Bunnik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bunnik

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, het betekent veel lagere gaskosten. Met behulp van de huidige subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7400. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3200. Het prijskaartje is afhankelijk van specifieke onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24600Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15400 – €20800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3800 – €6275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4600 – €7100Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2175 – €6550Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Bunnik gebruikt om en nabij 1520 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €230 tot €335. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €190 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€730
Buitenlucht2450kWh€475€256
Bodemwarmte1950kWh€329€402
Hybride1550 kWh + 475 M3€511€219

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Bunnik?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bunnik?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Bunnik. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.bunnik.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Bunnik. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 en lopen op tot wel €2750. Informeren naar de mei 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bunnik (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze circa €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2300.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
KensaEVO 9 kW9 KW€2800,-
SmartHeatClassic-i 010 WWi10 KW€2800,-
ViessmannVitocal 333-G BWT 331.B089 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Bunnik aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bunnik, Odijk, Werkhoven.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente