Warmtepomp Leusden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Leusden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Leusden.
warmtepomp-installateur-3831

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Aangenaam leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Lange levensduur

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
Netnummer033 (+3133)
Gasgebruik M31430 M3
Stroomgebruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Leusden

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit verscheidene producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leusden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Leusden? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van warmtepomprevolutie.nl tref je zonder problemen installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3831).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand vind jij praktische informatie inzake de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Leusden heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.900 en €18.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk apparaat heeft relevante gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.200 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Leusden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leusden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van de huidige subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door diverse zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27100Passief koelen, dure installatie
Water-water€16700 – €21800Ook koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €7025Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4100 – €6550Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2450 – €6850Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Leusden verbruikt circa 1430 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Budget Energie of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €235 tot €335. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €160 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€737
Buitenlucht2500kWh€486€251
Bodemwarmte2075kWh€339€398
Hybride1450 kWh + 375 M3€523€214

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Leusden?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We onderscheiden een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt samen met jouw traditionele CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leusden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Leusden. Het betreft een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.leusden.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Leusden. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €925 en lopen op tot wel €2650. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Leusden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op pakweg €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
KodiVT21310 KW€1100,-
SolmaxWPB 200 2,5kW0 KW€1400,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.A2933 KW€5100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Leusden aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warme lucht weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Leusden-Centrum Oost, Leusden-Centrum West, Leusden-Zuid, Achterveld, Stoutenburg, ’t Ruige Veld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente