Warmtepomp Soest

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Soest? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €345,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei facetten. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Soest.
warmtepomp-installateur-3761

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Constante verwarming van de woning
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode-regio3761
Netnummer035 (+3135)
Gas-verbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energiekosten€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Soest

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Soest kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt het verblijf en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Soest? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door de warmtepomp-vergelijker vind jij veelzijdige (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3761).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op deze pagina ontdek jij waardevolle details met betrekking tot populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Soest heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.300 en €24.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk type heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.575 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Soest (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-soest

Geschikte installaties:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert flink lagere energiekosten. Geholpen door actuele subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7700. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2000. De uiteindelijke rekening wordt berekend door velerlei variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €26200Passief koelen, dure installatie
Water-water€17300 – €21300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €7475Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4450 – €7325goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2000 – €5250Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Soest verbruikt ongeveer 1530 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schatten we op €275 tot €380. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €185 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€744
Buitenlucht2450kWh€498€246
Bodemwarmte1800kWh€350€394
Hybride1400 kWh + 550 M3€536€208

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Soest?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Soest?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Soest. We hebben het over een een speciale lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.soest.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, veelal is er de ISDE-subsidie Soest. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en kunnen oplopen tot €1500. Informeren naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Soest (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je circa €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
KodiVT100C0 KW€1250,-
SolvisVaero AL 11kW10 KW€2150,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.B089 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een handig stappenplan van de warmteservice Soest aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel stroom. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente