Warmtepomp IJsselstein

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in IJsselstein? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een relatief goedkope en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Op ons warmtepomp-portaal check jij praktische info over een warmtepomp kopen in IJsselstein.
warmtepomp-installateur-3401

 • Een verantwoorde keuze
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode-regio3401
Netnummer030 (+3130)
Gasgebruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in IJsselstein

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met allerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in IJsselstein kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in IJsselstein? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze website vergelijk je zonder problemen leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3401).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Op deze pagina bekijk je bruikbare raadgeving die gaan over actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in IJsselstein kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.000 en €18.300. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.450 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit IJsselstein (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ijsselstein

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €6500. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke rekening wordt berekend door specifieke variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25700Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€17100 – €22200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4250 – €7050Werkt ook als een airco
Lucht-water€5100 – €6525Krachtige oplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2375 – €5700Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in IJsselstein consumeert plusminus 1150 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing komt uit tussen de €220 tot €320. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €140 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1050m3€736
Buitenlucht2475kWh€478€258
Bodemwarmte1850kWh€331€405
Hybride1475 kWh + 450 M3€515€221

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in IJsselstein?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente IJsselstein?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de duurzame groene lening bij de gemeenten IJsselstein. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.ijsselstein.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie IJsselstein. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €1000 tot maar liefst €1650. Informeren naar de actuele subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming IJsselstein (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze plusminus €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij pakweg €2050.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€200, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
KodiVT21300 KW€1100,-
SolarfocusVampair K1515 KW€2800,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B1720 KW€3800,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice IJsselstein aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in IJsselstein.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!