Warmtepomp Nieuwegein

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Nieuwegein? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een voordelige en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €290,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuwegein.
warmtepomp-installateur-3431

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Meer leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Postcodegebied3431
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3560 M3
Stroom-gebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€100,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nieuwegein

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verscheidene installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwegein heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuwegein? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze vergelijker ontdek jij eenvoudig de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3431).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp profiteert van warmte uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna vind jij samengestelde adviezen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Nieuwegein kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €275,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €4.400 en €19.000. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.300 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwegein (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwegein

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een hoge subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door specifieke onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27600Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€16600 – €24700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5200 – €6900Kan ook als airco werken
Lucht-water€5200 – €7275Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2250 – €5400Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Nieuwegein gebruikt om en nabij 560 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Budget Energie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing ligt tussen de €225 tot €300. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €125 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€740
Buitenlucht2450kWh€511€229
Bodemwarmte1600kWh€363€377
Hybride1550 kWh + 475 M3€548€192

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Nieuwegein?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Nieuwegein?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan is er de interessante groene lening in de regio Nieuwegein. Dit is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.nieuwegein.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in de regel is er de ISDE-subsidie Nieuwegein. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot ongeveer €2300. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwegein (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1975.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2275.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
KodiVT31310 KW€1250,-
SolvisVaero AS 8 kW7 KW€1850,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.B1012 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuwegein aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat warme lucht naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Jutphaas Wijkersloot, Zuilenstein, Batau Zuid, Batau Boord, Doorslag, Huis de Geer, Blokhoeve, Galecop, Fokkesteeg, Hoogzandveld, Lekboulevard, Vreeswijk, Merwestein, Park Oudegein, Zandveld, Het Klooster, Laagraven, Plettenburg, De Wiers, Hoge Landen, Stadscentrum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!