Warmtepomp De Ronde Venen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in De Ronde Venen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je praktische info over een warmtepomp kopen in De Ronde Venen.
warmtepomp-installateur-3641

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veilige en regelbare warmte
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode-regio3641
Netnummer0297 (+31297)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in De Ronde Venen

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er zijn meerdere toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Ronde Venen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in De Ronde Venen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze vergelijker tref jij snel en eenvoudig installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3641).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf lees jij veelzijdige gegevens aangaande populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in De Ronde Venen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €175,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €14.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.200 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit De Ronde Venen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-ronde-venen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een fors lagere energierekening. D.m.v. lucratieve subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €7700. Het hybride systeem koop je al vanaf €3200. De totaalprijs wordt getekend door specifieke facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25600Hoge besparing, hoge investering
Water-water€14900 – €22600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5000 – €6150Lage aanschafprijs
Lucht-water€4950 – €7275Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2975 – €6400Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in De Ronde Venen verbruikt ongeveer 1490 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing varieert van €215 tot €300. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €190 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€733
Buitenlucht2350kWh€498€235
Bodemwarmte1975kWh€352€381
Hybride1325 kWh + 400 M3€535€198

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in De Ronde Venen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente De Ronde Venen. Kort gezegd een kortlopende lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.derondevenen.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie De Ronde Venen. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot gemiddeld €3150. Nieuwsgierig naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Ronde Venen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1725.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€100, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
KleventaAHP2017 KW€3500,-
SmartHeatBravour-i 010 WWi10 KW€2800,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.A2124 KW€4200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder is er een praktisch stappenplan van de warmteservice De Ronde Venen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo zorg je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente