Warmtepomp Woudenberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Woudenberg? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische methode om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de besparing loopt op tot €335,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Op deze pagina tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Woudenberg.
warmtepomp-installateur-3931

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Het verwarmen van morgen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Postcodegebied3931
Netnummer033 (+3133)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Woudenberg

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat velerlei toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woudenberg heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Woudenberg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze vergelijker bekijk jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3931).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Verderop tref je handige gegevens m.b.t. populaire warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Woudenberg kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €13.700. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw normale CV-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.550 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Woudenberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woudenberg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Gelukkig, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. interessante subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €5700. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3100. De totaalprijs komt tot stand door verschillende variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24600Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€13500 – €23600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5500 – €6075Werkt ook als een airco
Lucht-water€3600 – €6175Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2100 – €5000Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Woudenberg gebruikt circa 1510 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing ligt tussen de €260 tot €355. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €130 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€651
Buitenlucht2500kWh€449€202
Bodemwarmte1875kWh€319€332
Hybride1325 kWh + 525 M3€482€169

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Woudenberg?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Woudenberg?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Woudenberg. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.woudenberg.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Woudenberg. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €550 en lopen op tot wel €2350. Interesse naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Woudenberg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1825.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2400.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
KRONOTERMWP4 LF-5020 KW€1250,-
SPRSUNCGK/C-095 KW€1650,-
ViessmannVitocal 350-G BW 351.B2734 KW€5200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten heb je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje vind je een handig stappenplan van de warmteservice Woudenberg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Woudenberg.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!