Warmtepomp Amersfoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Amersfoort? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je meer info over een warmtepomp kopen in Amersfoort.
warmtepomp-installateur-3802

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Toekomstbestendig
 • Eenvoudig te programmeren
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcodegebied3802
Netnummer033 (+3133)
Gas-gebruik M31130 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Amersfoort

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat fors wat versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Amersfoort heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Amersfoort? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij snel de beste installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3802).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij uitgebreide info over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Amersfoort kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €235,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.500 en €13.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is de input van energie. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw huidige gasketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.500 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Amersfoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-amersfoort

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, het betekent een fors lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2600. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €25500Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€17800 – €20100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3950 – €6275Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3850 – €6400Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €6700Eenvoudig aan te sluiten

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Amersfoort verbruikt pakweg 1130 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €205 tot €320. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €185 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1025m3€728
Buitenlucht2425kWh€502€226
Bodemwarmte1775kWh€357€371
Hybride1550 kWh + 375 M3€539€189

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Amersfoort?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden verschillende voorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Amersfoort?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Amersfoort. Het is een unieke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.amersfoort.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Amersfoort. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €550 en kunnen oplopen tot €3100. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Amersfoort (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op circa €1600.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
KensaShoebox 6kW (S6-P)6 KW€2650,-
SmartHeatBravour-i 012 BWi12 KW€3000,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B1315 KW€3300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Amersfoort aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van ons energieverbruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente