Warmtepomp Houten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Houten? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart al snel €330,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Houten.
warmtepomp-installateur-3991

 • Duurzame warmte
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode-regio3991
Netnummer030 (+3130)
Gas-gebruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Houten

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Houten kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Houten? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met onze vergelijker bekijk jij in korte tijd de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3991).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Verderop check jij actuele aanbevelingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Houten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €200,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.800 en €18.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.750 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Houten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-houten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Aan de hand van ISDE subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €6400. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3000. De eindfactuur is gebaseerd op diverse onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €25000Hoog rendement, erg duur
Water-water€14500 – €20700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4900 – €6400Kan ook als airco werken
Lucht-water€5400 – €6225Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2200 – €6600Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Houten gebruikt grofweg 940 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing ligt tussen de €275 tot €370. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €165 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€735
Buitenlucht2675kWh€515€221
Bodemwarmte1700kWh€368€368
Hybride1375 kWh + 475 M3€551€184

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Houten?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Houten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente Houten. Het is een speciale lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.houten.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Houten. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €525 en kunnen oplopen tot €3500. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Houten (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ongeveer €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal plusminus €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
KleventaAHP6055 KW€7300,-
SolarfocusVampair K108 KW€2100,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B1012 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Houten aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Houten Noord-West, Houten Noord-Oost, Houten Zuid-West, Houten Zuid-Oost, Houten Buitengebied, ’t Goy, ’t Goy Buitengebied, Tull en ’t waal, Tull en ’t Waal Buitengebied, Schalkwijk, Schalkwijk Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente