Warmtepomp De Bilt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in De Bilt? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. In het volgende kopje check jij praktische info over een warmtepomp kopen in De Bilt.
warmtepomp-installateur-3730

 • Volledig van het gas af
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3730
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomgebruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energiekosten€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in De Bilt

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden flink wat oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Bilt kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert jouw woning en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in De Bilt? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze website vind jij in enkele stappen de beste installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3730).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website check jij actuele gegevens die gaan over de type warmtepompenen wat matcht met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in De Bilt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.000 en €16.300. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft relevante gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.675 en €7.500 bij een verwarmingsmonteur uit De Bilt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-bilt

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €5600. Een hybride systeem koop je al vanaf €2900. Het prijskaartje hangt af van velerlei facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €23800Veel vermogen, prijzig
Water-water€13400 – €21700Beste rendement
Lucht-lucht€4550 – €7225Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5000 – €6850Weinig onderhoud, veel stroom benodigd
Hybride€2475 – €5500Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in De Bilt verbruikt om en nabij 1680 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing schommelt tussen €220 tot €300. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €165 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€732
Buitenlucht2425kWh€490€242
Bodemwarmte1750kWh€344€388
Hybride1425 kWh + 500 M3€527€205

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in De Bilt?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Bilt?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de gemeente De Bilt. We hebben het over een een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.debilt.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Bilt. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €825 tot wel €3600. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming De Bilt (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1800.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€225, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
KleventaAHP108 KW€2800,-
SmartHeatClassic-i 032 WWi33 KW€5100,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.A2124 KW€4200,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice De Bilt aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in De Bilt, Bilthoven-Zuid, Bilthoven-Noord, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Groenekan, Achttienhoven-Westbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente