Warmtepomp Eemnes

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Eemnes? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en ecologische benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Eemnes.
warmtepomp-installateur-3755

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoge subsidie

ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Postcode-regio3755
Netnummer035 (+3135)
Gas-gebruik M31530 M3
Stroomgebruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eemnes

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er zijn tal van onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eemnes biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eemnes? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze vergelijker lees jij in korte tijd de beste installateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3755).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. In het volgende stukje ontdek jij uitgebreide toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Eemnes heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.600 en €10.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.625 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Eemnes (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eemnes

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6800. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3400. De factuur wordt vastgesteld door verschillende facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23700Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€16200 – €21800Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5500 – €6975Eenvoudige installatie
Lucht-water€5050 – €7225Aansluitbaar op CV, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €5450Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Eemnes verbruikt pakweg 1530 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €265 tot €320. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €135 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€734
Buitenlucht2575kWh€506€228
Bodemwarmte1650kWh€360€374
Hybride1400 kWh + 425 M3€543€191

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Eemnes?

Niet alle woningen zijn even interessant. We hanteren een stuk of wat zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Eemnes?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Eemnes. Het betreft een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.eemnes.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, veelal is er de ISDE-subsidie Eemnes. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €925 en lopen op tot wel €3850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Eemnes (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze pakweg €1800.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
KleventaAHP4032 KW€5000,-
SmartHeatBravour-i 016 WWi17 KW€3500,-
ViessmannVitocal 300-G BWC 301.B089 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Eemnes aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!