Warmtepomp Baarn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Baarn? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei facetten. Op deze pagina ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Baarn.
warmtepomp-installateur-3741

 • Draag bij aan een milieu
 • Ook in staat woning te koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidie

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode-regio3741
Netnummer035 (+3135)
Gas-verbruik M31640 M3
Stroom-verbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Baarn

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er bestaan diverse oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baarn heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Baarn? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website ontdek jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3741).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Op deze pagina check jij omvangrijke informatie m.b.t. de type warmtepompenen wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Baarn heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €180,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.700 en €12.300. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Baarn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baarn

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het betekent flink lagere energiekosten. Aan de hand van interessante subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7700. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3100. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verschillende aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23900Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16600 – €24700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5500 – €7125Relatief lage investering
Lucht-water€5000 – €7250Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2025 – €5050Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Baarn gebruikt ong. 1640 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar varieert van €215 tot €350. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €125 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€729
Buitenlucht2450kWh€510€219
Bodemwarmte2100kWh€365€365
Hybride1575 kWh + 550 M3€547€182

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Baarn?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw moderne gasketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Baarn?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Baarn. Dit is een unieke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.baarn.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Baarn. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €700 tot ongeveer €2450. Benieuwd naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Baarn (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je pakweg €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij circa €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€100, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
KensaEVO 7 kW8 KW€2800,-
SmartHeatTitan-i 050 Bwi47 KW€6500,-
ViessmannVitocal 333-G BWT 331.B066 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Baarn aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Baarn, Baarn-Noord, Eemdal en Eemland, P.H.W.park, Buitengebied, Lage Vuursche.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente