Warmtepomp Veenendaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Veenendaal? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal elementen. Verderop check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Veenendaal.
warmtepomp-installateur-3901

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Comfortabel leefcomfort
 • Veel keuze in leveranciers
 • Eenvoudig te bedienen
 • Lagere energierekening

ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Postcodegebied3901
Netnummer0318 (+31318)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroomgebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Veenendaal

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je vindt verscheidene versies. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veenendaal kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Veenendaal? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze pagina ontdek jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3901).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type woning, de manier van isoleren, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Op deze website ontdek jij praktische toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Veenendaal kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €260,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €21.700. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.650 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Veenendaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veenendaal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op flink lagere energiekosten. Dankzij een hoge subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6300. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2500. De totaalprijs komt tot stand door meerdere onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24100Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16600 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5350 – €6775Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4750 – €6125Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2550 – €5750Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Veenendaal consumeert ongeveer 1500 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €255 tot €320. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €130 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€748
Buitenlucht2775kWh€486€262
Bodemwarmte1750kWh€337€411
Hybride1475 kWh + 425 M3€524€224

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Veenendaal?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Veenendaal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening bij gemeente Veenendaal. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.veenendaal.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Veenendaal. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €575 en kunnen oplopen tot €1700. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Veenendaal (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) heb je recht op pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je circa €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
KRONOTERMWPL-13-K1-HT11 KW€2400,-
SolvisVaero I 15kW13 KW€2450,-
ViessmannVitocal 343-G BWT 341.B1012 KW€3000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Veenendaal aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Noordoost, Zuidoost, Zuidwest, Noordwest, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!