Warmtepomp Zeist

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Zeist? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Zeist.
warmtepomp-installateur-3701

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode-regio3701
Netnummer030 (+3130)
Gas-verbruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zeist

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit velerlei oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeist kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Zeist? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker ontdek je zonder moeite warmtepomp installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3701).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Verderop tref jij uitgebreide adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Zeist kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €270,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €11.100. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Zeist (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeist

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €5900. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door velerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €27400Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17000 – €21100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €6050Kan ook als airco werken
Lucht-water€5350 – €6525Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2950 – €6900Geschikt voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Zeist verbruikt pakweg 1500 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €205 tot €335. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€652
Buitenlucht2550kWh€456€196
Bodemwarmte1750kWh€326€326
Hybride1500 kWh + 450 M3€489€163

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zeist?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt samen met jouw normale gasketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Zeist?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Zeist. Dit is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.zeist.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zeist. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot maar liefst €2700. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zeist (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze pakweg €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
KRONOTERMWPG-07-(K)2 HT (G/W)5 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-09 (HC)5 KW€1650,-
ViessmannVitocal 350-G BW 351.B3338 KW€5600,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierna vind je een handig stappenplan van de warmteservice Zeist aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in huis verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum Zeist, Zeist-Noord, Zeist-West, Zeist-Oost, Zeister Bos en omgeving, Huis Ter Heide, Bosch en Duin.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente