Warmtepomp Renswoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Renswoude? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Renswoude.
warmtepomp-installateur-3927

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Ook in staat woning te koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud nodig
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
Netnummer0318 (+31318)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3870 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Renswoude

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verschillende onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Renswoude biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Renswoude? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze website vergelijk je zonder moeite de beste installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3927).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand tref je bruikbare details omtrent alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Renswoude kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.900 en €20.700. We spreken over vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw moderne gasketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.650 en €4.525 bij een verwarmingsmonteur uit Renswoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-renswoude

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Echter, het resulteert in flink lagere energiekosten. D.m.v. ISDE subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7300. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2600. De factuur kan men berekenen met verschillende onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24200Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€17900 – €24500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4000 – €6500Relatief lage investering
Lucht-water€4050 – €6375Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2050 – €7000Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Renswoude consumeert ong. 1490 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing varieert van €255 tot €325. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €145 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€742
Buitenlucht2800kWh€482€260
Bodemwarmte2100kWh€334€408
Hybride1475 kWh + 575 M3€519€223

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Renswoude?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw huidige gasketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Renswoude?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Renswoude. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.renswoude.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Renswoude. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €600 tot plusminus €3400. Interesse naar de april 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Renswoude (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
KodiVT3150 ECO0 KW€1250,-
SolvisVaero AS 15kW13 KW€2450,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.A2933 KW€5100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Renswoude aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie betekent een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!