Warmtepomp Bunschoten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Bunschoten? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan meerdere aspecten. Op onze website check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bunschoten.
warmtepomp-installateur-3751

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Veel geld besparen

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcodegebied3751
Netnummer033 (+3133)
Gas-gebruik M31460 M3
Stroom-gebruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bunschoten

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan honderden oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bunschoten kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bunschoten? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze website doorzoek je zonder problemen installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3751).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina bekijk jij waardevolle gegevens m.b.t. populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Bunschoten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.300 en €14.600. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.500 en €4.275 bij een verwarmingsmonteur uit Bunschoten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bunschoten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het betekent veel lagere gaskosten. Via de huidige subsidies behaal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6900. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke kostprijs hangt af van verscheidene onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27500Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€14000 – €24400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4650 – €7375Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5200 – €7475Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2100 – €6400Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Bunschoten consumeert circa 1460 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schommelt tussen €205 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €150 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€731
Buitenlucht2750kWh€482€249
Bodemwarmte2100kWh€336€395
Hybride1425 kWh + 575 M3€519€212

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Bunschoten?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is actief naast jouw normale CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Bunschoten?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening via jouw gemeente Bunschoten. Dit is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.bunschoten.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Bunschoten. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €550 tot maar liefst €2400. Informeren hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bunschoten (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op grofweg €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij grofweg €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
KeyterKey WF-4030-INV4W29 KW€4200,-
SmartHeatClassic-i 016 WWi17 KW€3500,-
ViessmannVitocal 333-G BWT 331.B1012 KW€3000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Bunschoten aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente