Warmtepomp Wijk bij Duurstede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Wijk bij Duurstede? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verscheidene zaken. In het volgende kopje tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wijk bij Duurstede.
warmtepomp-installateur-3961

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Verwarmen en koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Eenvoudig te programmeren
 • Hoog rendement

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode-regio3961
Netnummer0343 (+31343)
Gas-verbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energiekosten€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wijk bij Duurstede

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er is keuze uit velerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijk bij Duurstede heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wijk bij Duurstede? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze website ontdek jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3961).
 2. Specificeer de woning. Zoals type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Hieronder ontdek je veelzijdige details m.b.t. de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Wijk bij Duurstede kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.500 en €17.100. We differentiëren vier verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.000 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Wijk bij Duurstede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijk-bij-duurstede

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2500. De totaalprijs wordt gecalculeerd door diverse randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €25200Hoge besparing, relatief duur
Water-water€14800 – €24400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4500 – €6675Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4950 – €7450Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2500 – €5450Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wijk bij Duurstede gebruikt plusminus 1360 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €265 tot €345. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €175 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€750
Buitenlucht2675kWh€503€248
Bodemwarmte1700kWh€353€398
Hybride1300 kWh + 550 M3€540€210

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Wijk bij Duurstede?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Wijk bij Duurstede?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er een optie voor de unieke groene lening in de regio Wijk bij Duurstede. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.wijkbijduurstede.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Wijk bij Duurstede. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €825 en kunnen oplopen tot €3100. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wijk bij Duurstede (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf zo’n €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
KRONOTERMWP2 LF-202E0 KW€1400,-
SonnenkraftHP14SM12 KW€2500,-
ViessmannVitocal 343-G BWT 341.B066 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een handig stappenplan van de warmteservice Wijk bij Duurstede aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren resulteert in een gezond leefklimaat zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wijk bij Duurstede, Landelijk gebied, Cothen, Langbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente