Warmtepomp Rhenen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Rhenen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een voordelige en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €190,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verscheidene zaken. In het volgende kopje lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Rhenen.
warmtepomp-installateur-3911

 • Kies voor een beter milieu
 • Ook in staat woning te koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hogere woningwaarde
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode-regio3911
Netnummer0317 (+31317)
Gas-gebruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rhenen

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rhenen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Rhenen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door onze tool bekijk jij zonder problemen installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3911).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Verderop lees je accurate gegevens ten aanzien van actuele warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Rhenen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €225,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €10.800. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.050 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Rhenen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rhenen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7700. Een hybride oplossing is er vanaf €2100. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels meerdere randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24700Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17900 – €22300Ook koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €6700Verwarmen en koelen
Lucht-water€3750 – €6350Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2750 – €6300Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rhenen verbruikt plusminus 1550 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €225 tot €330. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €195 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1200m3€743
Buitenlucht2475kWh€490€253
Bodemwarmte2075kWh€342€401
Hybride1550 kWh + 350 M3€528€215

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rhenen?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Rhenen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de unieke groene lening in de regio Rhenen. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.rhenen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Rhenen. De hoogte van dit bedrag hangt samen met energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €900 tot gemiddeld €3350. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rhenen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je grofweg €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2275.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
KodiVT31600 KW€1100,-
SolvisVaero AL 8kW7 KW€1850,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.B066 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Rhenen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Rhenen, Rhenen Oost, Rhenen West, Rhenen Noord, Grebbeberg, Randzone, Binnenveld, Achterberg, Uiterwaarden Rhenen, Remmerden, Heuvelrug Rhenen, Heuvelrug Elst, Uiterwaarden Elst, Elst.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente