Warmtepomp Lopik

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Lopik? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Lopik.
warmtepomp-installateur-3411

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode-regio3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasgebruik M31550 M3
Stroom-gebruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lopik

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lopik heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Lopik? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk jij vandaag nog warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3411).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder lees je waardevolle info omtrent de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Lopik kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €300,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.100 en €24.800. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk type heeft weer individuele pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.600 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Lopik (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lopik

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het betekent een fors lagere energierekening. Met behulp van aantrekkelijk subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €5900. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2800. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op specifieke factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24100Veel besparen, prijzig
Water-water€17400 – €20400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €7000Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3650 – €6975Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2025 – €6800Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Lopik gebruikt plusminus 1550 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €215 tot €330. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €155 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€738
Buitenlucht2325kWh€494€244
Bodemwarmte1975kWh€347€391
Hybride1475 kWh + 350 M3€531€207

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lopik?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Lopik?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via de gemeente Lopik. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.lopik.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Lopik. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot wel €2550. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lopik (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
KodiVT21320 KW€1100,-
SolmaxWPB 300 2,5kW0 KW€1250,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.A4549 KW€6700,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Lopik aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de CV-installatie en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Lopik, Benschop en Polsbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente