Warmtepomp Oldambt

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Oldambt? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een voordelige en ecologische wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Oldambt.
warmtepomp-installateur-9671

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Je woning van het gas af
 • Eenvoudig te programmeren
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oldambt

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan flink wat installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldambt kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Oldambt? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met warmtepomprevolutie.nl check je moeiteloos verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9671).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Hieronder doorzoek je accurate raadgeving omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Oldambt heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €20.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.550 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Oldambt (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldambt

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €6300. Een hybride oplossing is er vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. verschillende variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26600Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€17300 – €20200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4550 – €6000Eenvoudige installatie
Lucht-water€4900 – €6875Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2275 – €6500Eenvoudig aan te sluiten

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oldambt consumeert grofweg 1660 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Energiedirect of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €225 tot €325. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €160 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€652
Buitenlucht2600kWh€430€222
Bodemwarmte2000kWh€300€352
Hybride1425 kWh + 400 M3€463€189

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oldambt?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de erkende groene lening in de gemeente Oldambt. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.gemeente-oldambt.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oldambt. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot ongeveer €2550. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oldambt (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) krijg je zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ongeveer €1900.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€175, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 302-P54 KW€6700,-
Mitsubishi ElectricPH(R)100Y9 KW€2200,-
TraneCXAX 030 SE SN54 KW€6550,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oldambt aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente