Warmtepomp Bad Nieuweschans

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Bad Nieuweschans? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €270,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Bad Nieuweschans.
warmtepomp-installateur-9693

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Constante verwarming
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig storingen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9693
Netnummer0597 (+31597)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bad Nieuweschans

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bad Nieuweschans biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Bad Nieuweschans? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze pagina ontdek jij zonder moeite leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9693).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij profiteert van energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf vind je toepasbare info met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bad Nieuweschans kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.200 en €25.000. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele gasketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.325 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Bad Nieuweschans (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bad-nieuweschans

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel minder stookkosten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2400. De totaalprijs wordt berekend door diverse randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €23200Hoge subsidie, prijzig
Water-water€14300 – €23400Koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €6550Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3700 – €7275Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2425 – €6500Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Bad Nieuweschans verbruikt circa 1660 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €220 tot €320. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €155 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1250m3€679
Buitenlucht2575kWh€462€217
Bodemwarmte1600kWh€326€353
Hybride1325 kWh + 575 M3€496€183

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bad Nieuweschans?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er de interessante groene lening via de gemeente Oldambt. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.gemeente-oldambt.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Bad Nieuweschans. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door model en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €500 en lopen op tot wel €3200. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bad Nieuweschans (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je pakweg €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosLZT.852.NN50 KW€6150,-
Weishaupt / MonarchWWP LS 16-B R12 KW€2500,-
HautecHWL-A-94/2T (88LD0382SCLN6)69 KW€8200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Bad Nieuweschans aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!