Warmtepomp Oudezijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Oudezijl? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene zaken. Hierna bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oudezijl.
warmtepomp-installateur-9691

 • Draag bij aan een milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9691
Netnummer0597 (+31597)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oudezijl

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat diverse installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudezijl heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Oudezijl? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze vergelijker vind jij snel installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9691).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals categorie woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje vind je handige info m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oudezijl kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.800 en €24.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.325 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Oudezijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudezijl

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7900. Een hybride systeem koop je al vanaf €2900. De uiteindelijke rekening wordt getekend door allerlei factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25100Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€14800 – €21100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4300 – €6850Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4250 – €6675Totaaloplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2150 – €5900Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oudezijl verbruikt pakweg 1660 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Essent of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schatten we op €270 tot €330. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €175 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€678
Buitenlucht2550kWh€454€224
Bodemwarmte1975kWh€319€359
Hybride1300 kWh + 450 M3€488€190

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Oudezijl?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Oldambt. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.gemeente-oldambt.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Oudezijl. De omvang van de subsidie hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot wel €2050. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oudezijl (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) krijg je circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1575.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosLZT.852.XL52 KW€6350,-
Weishaupt / MonarchWWP LS 13-B R-E9 KW€2200,-
HautecHWL-A-110/2T-S (88LT2202SCLN5)33 KW€4600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hierna kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Oudezijl aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!