Warmtepomp Midwolda

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Midwolda? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Op onze website ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Midwolda.
warmtepomp-installateur-9681

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9681
Netnummer0597 (+31597)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Midwolda

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat tientallen installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Midwolda kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Midwolda? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van deze pagina bekijk jij binnen enkele minuten erkende installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9681).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna bekijk jij accurate adviezen die gaan over de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Midwolda kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.000 en €15.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.425 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Midwolda (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-midwolda

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Gelukkig, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. ISDE subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7300. Een hybride opstelling is er vanaf €3100. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door diverse onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €24700Veel besparen, hoge investering
Water-water€15300 – €21300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €6900Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4550 – €7200Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€3000 – €5500Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Midwolda verbruikt pakweg 1660 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Engie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €305. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €135 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€671
Buitenlucht2800kWh€443€228
Bodemwarmte1825kWh€309€362
Hybride1300 kWh + 450 M3€476€195

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Midwolda?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente Oldambt. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeente-oldambt.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Midwolda. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €875 tot plusminus €2850. Interesse naar de actuele subsidie in december 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Midwolda (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ong. €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosLZT.302.NN19 KW€3050,-
Weishaupt / MonarchWWP L 35 AR17 KW€3000,-
HautecHWL-A-56/2T-S (88LT1122SCLN5)32 KW€4500,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Midwolda aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!