Warmtepomp Winschoten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Winschoten? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €275,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende variabelen. Verderop tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Winschoten.
warmtepomp-installateur-9671

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Constante verwarming van de woning
 • Toekomstbestendig
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9671
Netnummer0597 (+31597)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Winschoten

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verschillende versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winschoten kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert het huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Winschoten? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij de warmtepomp-vergelijker vind jij vandaag nog leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9671).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje doorzoek jij handige raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Winschoten kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.900 en €22.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.050 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Winschoten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winschoten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5900. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door velerlei aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26200Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€17000 – €24200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €7475Eenvoudige installatie
Lucht-water€5400 – €6725Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€2400 – €5050Gemakkelijk te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Winschoten gebruikt om en nabij 1660 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €215 tot €330. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €185 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€667
Buitenlucht2375kWh€454€213
Bodemwarmte1850kWh€320€347
Hybride1350 kWh + 525 M3€487€180

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Winschoten?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan is er de interessante groene lening in de gemeente Oldambt. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.gemeente-oldambt.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Winschoten. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot maar liefst €1850. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Winschoten (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ongeveer €1625.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
HidrosLZT.502.NN33 KW€4450,-
Weishaupt / MonarchWWP L 12 ADR7 KW€2000,-
HautecHWL-A-45-S (88LH0451SCLN5)13 KW€2600,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Winschoten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier vermijd je dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!