Warmtepomp Westerlee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Westerlee? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Westerlee.
warmtepomp-installateur-9678

 • Een energieneutrale woning
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Waardevermeerdering huis
 • Hoog rendement

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9678
Netnummer0597 (+31597)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Westerlee

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westerlee kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Westerlee? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij in enkele stappen erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9678).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje check jij bruikbare informatie over actuele warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Westerlee heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €215,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €16.600. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.600 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Westerlee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westerlee

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door actuele subsidies realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7900. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2800. Het prijskaartje komt tot stand door verschillende onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €26000Veel besparen, erg duur
Water-water€15100 – €24100Koelende functie
Lucht-lucht€4200 – €6800Verwarmen en koelen
Lucht-water€5450 – €6325Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2675 – €5950Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Westerlee verbruikt circa 1660 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing varieert van €255 tot €360. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €200 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€669
Buitenlucht2300kWh€468€201
Bodemwarmte1725kWh€335€335
Hybride1600 kWh + 600 M3€502€167

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Westerlee?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We hanteren een paar randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Oldambt?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval hebben we de unieke groene lening via jouw gemeente Oldambt. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.gemeente-oldambt.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Westerlee. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot ongeveer €2850. Benieuwd naar de huidige subsidie in december 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Westerlee (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ong. €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2425.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosLZT.252.NN15 KW€2650,-
Weishaupt / MonarchWWP L 18 ADR10 KW€2300,-
HautecHWL-A-30/2T-S (88LT0602SCLN5)18 KW€3100,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Westerlee aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!