Warmtepomp Nieuw Beerta

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Nieuw Beerta? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuw Beerta.
warmtepomp-installateur-9687

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9687
Netnummer0597 (+31597)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuw Beerta

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw Beerta kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nieuw Beerta? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels de warmtepomp-vergelijker tref jij snel warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9687).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op deze website check jij toepasbare raadgeving over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuw Beerta kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €22.600. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.450 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw Beerta (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-beerta

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (januari 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Dankzij aantrekkelijk subsidies heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €7900. Een hybride oplossing koop je al vanaf €1900. De totaalprijs wordt gecalculeerd door verschillende randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27500Veel vermogen, relatief duur
Water-water€14700 – €22500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4250 – €6625Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3850 – €6275Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2525 – €6600Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nieuw Beerta verbruikt ongeveer 1660 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing komt uit tussen de €270 tot €385. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €175 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€676
Buitenlucht2550kWh€439€237
Bodemwarmte1725kWh€304€372
Hybride1525 kWh + 550 M3€473€203

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nieuw Beerta?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een aantalmitsen en maren: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Oldambt. Kort gezegd een speciaal soort lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.gemeente-oldambt.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nieuw Beerta. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €725 tot gemiddeld €1800. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw Beerta (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ong. €1900.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€125, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HidrosLZT.752.XL46 KW€5750,-
Weishaupt / MonarchWWP LS 8-B R-E6 KW€1900,-
HautecHWL-43-EC (88LI0261SDLN5)6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Nieuw Beerta aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte de woning ontglipt. Goede isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!