Warmtepomp Heiligerlee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Heiligerlee? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene factoren. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Heiligerlee.
warmtepomp-installateur-9677

 • Verantwoorde investering
 • Constante temperatuur
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9677
Netnummer0597 (+31597)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Heiligerlee

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende producten. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heiligerlee kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Heiligerlee? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij waardevolle verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9677).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Verderop tref je samengestelde details m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heiligerlee kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €13.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.025 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Heiligerlee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heiligerlee

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Geholpen door lucratieve subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6100. Een hybride variant is er vanaf €2000. De totaalprijs wordt vastgesteld door diverse facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €23200Passief koelen, erg duur
Water-water€14700 – €21900Ook koelende functie
Lucht-lucht€5500 – €6150Lage aanschafprijs
Lucht-water€5100 – €6350Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2300 – €6600Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Heiligerlee gebruikt om en nabij 1660 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €275 tot €320. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €165 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€668
Buitenlucht2800kWh€461€207
Bodemwarmte2025kWh€327€341
Hybride1500 kWh + 500 M3€494€174

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Heiligerlee?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden meerdere vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oldambt?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de gemeente Oldambt. Het gaat om een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeente-oldambt.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, doorgaans kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heiligerlee. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 en lopen op tot wel €3800. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Heiligerlee (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je zo’n €1875.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
HidrosLZT.252.XL16 KW€2750,-
Weishaupt / MonarchWWP L 18 AD10 KW€2300,-
HautecHWL-A-56-S (88LH0561SCLN5)16 KW€2900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Heiligerlee aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie draait uit op een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!