Warmtepomp Finsterwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Finsterwolde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €255,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Finsterwolde.
warmtepomp-installateur-9684

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Verwarmen en koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Weinig onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9684
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Finsterwolde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Je vindt verschillende versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Finsterwolde kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Finsterwolde? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van deze website vergelijk je direct verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9684).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met bouwjaar en isolatie. Onderstaand lees jij handige aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Finsterwolde heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €14.100. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de input van energie. Elke merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.775 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Finsterwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-finsterwolde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij een interessante subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6100. Een hybride oplossing is er vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt berekend door verschillende randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27600Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€13800 – €22800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €6050Kan ook als airco werken
Lucht-water€5350 – €7325Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2925 – €5750Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Finsterwolde verbruikt grofweg 1660 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing varieert van €260 tot €395. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €175 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€673
Buitenlucht2675kWh€458€215
Bodemwarmte1950kWh€323€350
Hybride1400 kWh + 425 M3€491€182

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Finsterwolde?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalrandvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Oldambt. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.gemeente-oldambt.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Finsterwolde. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €800 tot plusminus €2400. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Finsterwolde (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op grofweg €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2400.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HidrosLZT.452.NN25 KW€3650,-
Weishaupt / MonarchWWP L 60 AD36 KW€4900,-
HautecHWL-A-92/2T-S (88LT1842SCLN5)57 KW€7000,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Finsterwolde aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!