Warmtepomp Blauwestad

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Blauwestad? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse zaken. In het volgende kopje ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Blauwestad.
warmtepomp-installateur-9685

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9685
Netnummer075 (+3175)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Blauwestad

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit velerlei oplossingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blauwestad kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Blauwestad? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze tool ontdek je vandaag nog warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9685).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Onderstaand vind je praktische details met betrekking tot de type warmtepompenen wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Blauwestad heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €315,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.200 en €23.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.225 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Blauwestad (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blauwestad

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Aan de hand van ISDE subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3300. De eindfactuur wordt bepaald door verschillende aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24100Hoog rendement, prijzig
Water-water€17300 – €22600Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4200 – €7200Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4250 – €6175Aansluitbaar op CV, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €6050Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Blauwestad verbruikt plusminus 1660 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing komt uit tussen de €210 tot €375. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €135 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€674
Buitenlucht2375kWh€465€209
Bodemwarmte1950kWh€330€344
Hybride1400 kWh + 375 M3€499€175

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Blauwestad?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Hij is een aanvulling op jouw bestaande CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oldambt?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening via jouw gemeente Oldambt. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.gemeente-oldambt.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Blauwestad. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot doorgaans €3000. Interesse naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Blauwestad (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) krijg je pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op zo’n €1600.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal circa €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HidrosLZT.602.XL41 KW€5250,-
Weishaupt / MonarchWWP L 60 ADR37 KW€5000,-
HautecHWL-25-EC (88LI0191SDLN5)5 KW€1650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Blauwestad aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!