Warmtepomp Beerta

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Beerta? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan diverse elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Beerta.
warmtepomp-installateur-9686

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan ook werken als airco
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemakkelijke installatie
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9686
Netnummer0597 (+31597)
Gas-gebruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beerta

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit tientallen onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beerta kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Beerta? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij zonder problemen de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9686).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder vind je toepasbare informatie inzake de type warmtepompenen wat aansluit op jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Beerta heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €10.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.450 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Beerta (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beerta

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. D.m.v. de hoge subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6400. Een hybride opstelling is er vanaf €2600. De uiteindelijke investering wordt getekend door specifieke zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €23300Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€15600 – €20800Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €6300Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3600 – €6100goede performance, buitenunit maakt geluid
Hybride€2850 – €5300Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Beerta consumeert ong. 1660 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing varieert van €220 tot €345. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €150 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€675
Buitenlucht2350kWh€473€203
Bodemwarmte2050kWh€338€338
Hybride1375 kWh + 475 M3€506€169

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Beerta?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Oldambt?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Oldambt. Het betreft een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.gemeente-oldambt.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, doorgaans is er de ISDE-subsidie Beerta. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €950 tot maar liefst €3850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Beerta (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ongeveer €1825.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2200.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€150, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HidrosLZT.602.NN39 KW€5050,-
Weishaupt / MonarchWWP T 300 WA0 KW€1250,-
HautecHWL-36-EC (88LI0211SDLN5)5 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Beerta aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met onze verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!