Warmtepomp t Waar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in t Waar? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op onze website lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in t Waar.
warmtepomp-installateur-9942

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode-regio9942
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in t Waar

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je vindt meerdere oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in t Waar kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in t Waar? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met deze pagina doorzoek jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9942).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij handige info omtrent populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in t Waar heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.400 en €22.600. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke installatie heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.275 en €5.825 bij een verwarmingsmonteur uit t Waar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-t-waar

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2023?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het leidt tot een significant lagere energierekening. Dankzij een royale subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt berekend door allerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23300Hoge besparing, erg duur
Water-water€17100 – €20100Kan ook koelen
Lucht-lucht€5500 – €6825Zeer betaalbaar
Lucht-water€3500 – €6125Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2350 – €5150Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in t Waar consumeert grofweg 1660 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €235 tot €335. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €175 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€653
Buitenlucht2775kWh€424€229
Bodemwarmte1750kWh€294€359
Hybride1425 kWh + 450 M3€457€196

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in t Waar?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Oldambt. We hebben het over een een interessante lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.gemeente-oldambt.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie t Waar. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot maar liefst €3450. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming t Waar (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze ong. €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2375.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€250, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS6WH(V)NPE+RWD6+200L14 KW€2700,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 65 KW€1650,-
HeliothermHP08S10W-M-Web8 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice t Waar aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren draait uit op een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!