Warmtepomp Veendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Veendam? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Veendam.
warmtepomp-installateur-9641

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9641
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Veendam

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verscheidene producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veendam kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Veendam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze website lees je zonder problemen verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9641).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem neemt energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze website check jij handige raadgeving over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Veendam kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €17.000. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een prima manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.625 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Veendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veendam

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via actuele subsidies geniet jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2800. De factuur wordt getekend door meerdere aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23700Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€16300 – €23000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3650 – €6175Zeer betaalbaar
Lucht-water€3950 – €6200Ruimte subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2400 – €6450Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Veendam verbruikt ong. 1650 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schommelt tussen €220 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €150 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1225m3€657
Buitenlucht2450kWh€427€230
Bodemwarmte1750kWh€296€361
Hybride1550 kWh + 450 M3€460€197

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Veendam?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Veendam?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via de gemeente Veendam. Het is een unieke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.veendam.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Veendam. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €500 tot maar liefst €1750. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Veendam (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 214 KW€1550,-
Mitsubishi ElectricZH(R)112Y12 KW€2500,-
TraneCXAM 026 SE CAP46 KW€5750,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij is er een handig stappenplan van de warmteservice Veendam aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo zorg je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren resulteert in een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente