Warmtepomp Nieuwolda

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Nieuwolda? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en verantwoorde wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei variabelen. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nieuwolda.
warmtepomp-installateur-9944

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilige oplossing
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9944
Netnummer0596 (+31596)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Nieuwolda

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit tientallen versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwolda kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Nieuwolda? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door de warmtepomp-vergelijker tref jij in korte tijd warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9944).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje ontdek je samengestelde aanbevelingen over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwolda kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €180,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.600 en €13.500. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.275 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwolda (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwolda

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (januari 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door middel van de hoge subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €7600. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels meerdere factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €24300Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€15800 – €23400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4300 – €7150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4250 – €6925Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2175 – €6050Simpele oplossing voor thuis

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Nieuwolda consumeert pakweg 1660 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing varieert van €255 tot €390. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €180 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€655
Buitenlucht2425kWh€439€216
Bodemwarmte2100kWh€308€347
Hybride1425 kWh + 350 M3€472€183

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nieuwolda?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening van je gemeente Oldambt. Het is een unieke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.gemeente-oldambt.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nieuwolda. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot plusminus €2250. Informeren naar de hoogte van de subsidie in januari 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwolda (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op zo’n €1800.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S80 RAS6WH(V)NPE+RWH6(V)NFWE+200L16 KW€2900,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 108 KW€1950,-
HeliothermHP20S25W-M-Web20 KW€3800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Nieuwolda aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!