Warmtepomp Scheemda

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Scheemda? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en verantwoorde oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €285,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Verderop check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Scheemda.
warmtepomp-installateur-9679

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veilige en regelbare warmte
 • Flinke besparing

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode-regio9679
Netnummer0597 (+31597)
Gasgebruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Scheemda

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden flink wat producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Scheemda kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Scheemda? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van onze tool check jij eenvoudig leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9679).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje check je bruikbare aanbevelingen inzake actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Scheemda kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €12.500. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.400 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Scheemda (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-scheemda

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Geholpen door een flinke subsidie heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €5900. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verscheidene onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €23500Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15300 – €25000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3700 – €6625Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4650 – €7350Laagdrempelig, veel elektriciteit nodig
Hybride€2875 – €5250Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Scheemda verbruikt circa 1660 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing schatten we op €205 tot €325. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €125 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€670
Buitenlucht2475kWh€436€235
Bodemwarmte1950kWh€302€369
Hybride1525 kWh + 475 M3€469€201

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Scheemda?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Oldambt. Dit is een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeente-oldambt.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Scheemda. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €650 tot plusminus €2450. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Scheemda (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ong. €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
HidrosLZT.302.XL21 KW€3250,-
Weishaupt / MonarchWWP L 25 A16 KW€2900,-
HautecHWL-A-38/2T-S (88LT0762SCLN5)22 KW€3500,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een aangename leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Scheemda aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo zorg je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!