Warmtepomp Oostwold

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Oostwold? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €250,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval krijg je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oostwold.
warmtepomp-installateur-9682

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verkoeling in de zomer
 • Je woning van het gas af
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcodegebied9682
Netnummer0597 (+31597)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oostwold

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Het aanbod omslaat flink wat versies. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostwold biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Oostwold? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze tool lees je moeiteloos leveranciers en installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9682).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website doorzoek je samengestelde info omtrent actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Oostwold kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €250,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.800 en €22.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.825 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Oostwold (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostwold

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7600. Het hybride systeem is er vanaf €2300. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verscheidene facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €23800Geen buitenunit, prijzig
Water-water€17400 – €23500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3900 – €6075Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4800 – €6575Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2725 – €6050Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Oostwold verbruikt om en nabij 1660 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €220 tot €365. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €200 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€672
Buitenlucht2550kWh€450€222
Bodemwarmte1700kWh€316€356
Hybride1550 kWh + 375 M3€484€188

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oostwold?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende zaken: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oldambt?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening via jouw gemeente Oldambt. Het is een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.gemeente-oldambt.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oostwold. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot gemiddeld €3250. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oostwold (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HidrosLZT.452.XL27 KW€3850,-
Weishaupt / MonarchWWP L 40 A22 KW€3500,-
HautecHWL-A-75/2T-S (88LT1502SCLN5)45 KW€5800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Oostwold aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie resulteert in een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!