Warmtepomp Nieuw Scheemda

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Nieuw Scheemda? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse facetten. In het volgende kopje vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nieuw Scheemda.
warmtepomp-installateur-9943

 • Kies voor duurzame warmte
 • Verkoeling in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9943
Netnummer0598 (+31598)
Gas-verbruik M31660 M3
Stroomgebruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuw Scheemda

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit diverse onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw Scheemda kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Nieuw Scheemda? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze website tref je snel erkende installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9943).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In het volgende stukje lees je waardevolle info die gaan over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuw Scheemda kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €300,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €19.800. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.750 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw Scheemda (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-scheemda

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Echter, het leidt tot veel lagere gaskosten. Aan de hand van een royale subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6400. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2400. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. verscheidene variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26500Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€16500 – €23600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3600 – €6000Eenvoudige installatie
Lucht-water€5200 – €6650Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2700 – €5050Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Nieuw Scheemda gebruikt ongeveer 1660 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Essent of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing fluctueert tussen de €220 tot €330. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €185 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€654
Buitenlucht2425kWh€432€222
Bodemwarmte1800kWh€301€353
Hybride1375 kWh + 450 M3€464€190

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuw Scheemda?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oldambt?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Oldambt. Het is een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.gemeente-oldambt.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Nieuw Scheemda. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €600 tot ongeveer €2400. Informeren naar de actuele subsidie in februari 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuw Scheemda (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) ontvang je pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op om en nabij €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€300, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS6WH(V)NPE+RWD6+260L14 KW€2700,-
Western AirconditioningEpsilon Echos HP 86 KW€1750,-
HeliothermHP12S16W-M-Web12 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuw Scheemda aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!